City Break Cipru: Larnaca, Ayia Napa și Nissi Beach

Timp de citit: 2 minute

City Break Cipru sau cum să fugi de iarnă într-o destinație accesibilă.

Un city break în Cipru este întotdeauna o idee bună, mai ales că ciprioții sunt recunoscuți pentru ospitalitatea lor. Cu alte cuvinte, localnicii sunt foarte buni negociatori și tratează turiștii cu încredere, răbdare și drag. Majoritatea restaurantelor și tavernelor oferă întotdeauna ceva din partea casei, iar personalul este amabil și deschis către cererile turiștilor. Ce ne-a plăcut, pe unde ne-am plimbat și ce vă recomandăm, vă spunem în următorul articol.

City break Cipru: Ce putem să vizităm în 3 zile în Cipru ?

un city break Cipru este întotdeauna bine venit, mai ales dacă nu ești prieren cu iarna și îți dorești un sejur la căldură.

Din categoria Plaje Larnaca, am luat pulsul plajei Nissi Beach, paradisul turcoaz al Ciprului. Ayia Napa, stațiunea de la Marea Mediterană, în care se află și plaja Nissi Beach, mai este recunoscută și drept Ibiza Ciprului. De ce poartă acest nume? Datorită barurilor și petrecerilor nebune care se desfășoară aici. Pentru familii și oameni cu copii poate nu este cea mai recomandată stațiune în care să te cazezi. Poți opta pentru o zonă mai liniștită, cum este Larnaca, iar de aici să faci o excursie de o zi la Nissi Beach.

Nissi Beach are peisaje cu adevărat idilice, apă turcoaz în care te poți bălăci și în care poți practica snorkeling. Să zicem că dacă nu îți poți permite încă să ajungi în Maldive, Nissi Beach este o variantă mai accesibilă, în care este reprodus paradisul insulelor Maldive.

Larnaca Cipru: Mckenzie Beach și Lacul Sărat

În city break-ul tău în Cipru merită să ajungi pe plaja Mckenzie Beach. Această plajă este în Larnaca, la aproximativ 3 km de Finikoudes. Nu este o plajă spectaculoasă, dar este un foarte bun loc pentru plane spotting, deoarece se află foarte aproape de aeroport. Cu alte cuvinte, dacă îți dorești niște fotografii cu adevărat inedite pentru profilul tău de Instagram, îți recomandăm această plajă. Fii fără griji, căci nu vei avea mult de așteptat, pentru că avioanele aterizează cam la 15 – 20 minute.

Și Lacul Sărat este de pus pe lista cu dorințe într-o vacanță în Cipru. Probabil vă veți înreba ce are acest lac atât de special, așa-i? Ei bine, pe perioada iernii pe Lacul Sărat trăiesc păsările flamingo, care la finalul lunii februarie pleacă. Dacă ajungeți aici, veți avea parte de un adevărat spectacol colorat. Apoi, pe timp de vară, apa din lac se evaporă și rămâne în urmă o crustă de sare, urmată de un peisaj inedit.

Pe malul de vest al Lacului Sărat veți zări în depărtare Hala Sultan Tekkesi, o moschee de o mare importanță religioasă. În momentul în care veți ajunge la moschee (se poate merge în drumeție relaxat), veți observa că aceasta este înconjurată de foarte multe pisici, desprinse parcă dintr-un film. Cu toate acestea, pisicile sunt prietenoase și îți dau târcoale în speranța că vor primi ceva de mâncare. Da, Cipru este absolut plin de pisici oriunde vei păși. Vei observa că pe parcursul vacanței în Cipru, nu vei reuși să faci o fotografie fără să nu prinzi o pisică în cadru.

Recomandare de Smart Turist: Fă o călătorie scurtă și vizitează Nicosia, singura capitală divizată din lume. Veți avea parte de o experiență frumoasă! 😊

Am scris aici un material cu informații și recomandări din Larnaca. Citiți, explorați, călătoriți!

Dacă îți surâde ideea să adaugi Cipru pe lista ta cu destinații viitoare de explorat, dă-ne de veste! Fii smart și rezervă-ți un city break în Cipru din timp!

Autor: Melania Strâmbeanu

Tagged , , , ,