Experiente culinare Polonia: Vodka, Bere și Pierogi

Timp de citit: 4 minute

Ce mâncăm și ce bem într-un city break în Polonia?

Experiențe culinare Polonia într-un city break rece de iarnă. Înainte să pleci într-o vacanță în Polonia trebuie să știi că dacă ești la dietă, vei avea ceva dificultăți în a rămâne fidel dietei tale. Bucătăria poloneză este cu adevărat delicioasă și tentantă, ea reprezentând tărâmul de vis al gurmanzilor. Bogată în diverse arome și variată, te va surprinde cu multe oportunități de a degusta mâncărurile tradiționale și delicatesele locale.

Dacă îți dorești să ai mai multe informații despre o vacanță în Polonia, găsești aici un material în care am scris ce trebuie să știi înainte de a călători în Polonia.

Delicii culinare poloneze – Zupa, Pierogi și Mulled Beer

Aflați în city break în Varșovia, am ales să testăm în continuare delicatesele locale în restaurant Zapiecek. În Varșovia există un lanț de mai multe restaurante sub denumirea Zapiecek, așa că noi l-am ales pe cel mai aproape de noi.

Dacă îți dorești să pleci într-o vacanță în Polonia, alege dintre ofertele de city break în Varșovia.

În acest restaurant tradițional ne-am încântat papilele gustative cu o supă (Zupa) de mazăre cu cârnați afumați. Este vorba despre numărul 56 din meniu, care a costat 15,99 zloți o porție zdravănă, sățioasă și absolut delicioasă. Dacă veți cere un meniu în engleză, o veți găsi sub următoarea denumire: ‘’pea soup  not prepared with smoked bacon and vegetables. Just before serving  we grill the sausage and put it into the pot.’’

Ca fel principal am testat de data aceasta pierogi prăjiți, cu umplutură de ciuperci și pătrunjel. Fiind o porție destul de mare și sățioasă (9 bucăți) am preferat să cumpărăm o porție pentru două persoane. Este vorba despre numărul 36 din meniu, la preț de 23 zloți.

Recomandare de Smart Turist: Pierogi reprezintă bucătăria poloneză și îi găsești în nenumărate variațiuni de umpluturi și arome. Nu ai voie să pleci din Polonia, până nu încerci cel puțin un fel de pierogi. Sunt foarte gustoși!

Elementul principal al serii petrecute la restaurant Zapiecek a fost berea fiartă sau Grzane Piwo. La fel cum există vin fiert, așa există și bere fiartă, iar polonezii sunt tare pricepuți la prepararea acesteia. Dar Grzane Piwo este mai mult decât bere fiartă, ci înseamnă o întreagă experiență de ingrediente și condimente, menite să ofere berii o aromă unică. În meniu o găsiți deghizată sub numărul 85 și poartă denumirea de ‘’Mulled draught beer with orange, cloves, cinnamon and our raspberry juice/ginger juice.’’

experiente culinare polonia, Experiente culinare Polonia: Vodka, Bere și Pierogi

Street Food Polonia – Zapiekanka

Din mâncarea de restaurant, trecem la Street Food și ne oprim la Zapiekanka, un preparat foarte gustos care provine din sudul Poloniei. Zapiekanka este o baghetă pufoasă, umplută cu brânză, ciuperci și arpagic. Aceasta este specifică orașului Cracovia, în special cartierului evreiesc Kazimierz. Noi am testat-o și este delicioasă!

experiente culinare polonia, Experiente culinare Polonia: Vodka, Bere și Pierogi

Vodka – obsesie națională

Ce mai testăm într-o vacanță în Polonia? Vodka, desigur!

Vodka nu numai că este omniprezentă în Polonia, dar a devenit o obsesie națională. Aici cu siguranță îți vei găsi aroma potrivită, însă va trebui să treci printr-un întreg repertoriu de arome: cireșe, nuci, gutui, alune, căpșuni. Orice aromă vrei, în Polonia o vei găsi. În toată călătoria noastră din Polonia am testat aromele de vodka Soplica. Aceasta este una dintre cele mai vechi branduri de vodka poloneze, având și cele mai multe variațiuni de arome în ceea ce privește vodka poloneză. Noi am testat Soplica și o recomandăm, mai ales dacă veți călători în Polonia pe timp de iarnă.

experiente culinare polonia, Experiente culinare Polonia: Vodka, Bere și Pierogi

Piw Paw Bar – o experiență a berii artizanale

Nu ești fan vodka? Nu-i nimic, căci Polonia te va surprinde cu cele mai multe sortimente de bere artizanală din care nu vei știi ce să alegi. Varșovia este un oraș vibrant, un oraș de noapte în care se petrece până în zorii zilei. Unul dintre locurile pe care le-am testat în Varșovia la miez de noapte a fost Piw Paw Bar, un bar cu o mare varietate de bere artizanală.

Piw Paw Bar (Żurawia 32/34, Warsaw) este cu siguranță cel mai impresionant loc pentru iubitorii de bere artizanală. Încă de la intrarea în bar vei observa că selecția berii este incredibilă: peste 91 de robinete și un zid întreg de frigidere care adăpostesc la rece peste 200 de beri îmbuteliate.

Piw Paw Bar este un loc în care vei găsi tineri călători, oameni care lucrează în corporații, vârstnici, grupuri de prieteni, toți veniți să se relaxeze într-o călătorie a berii artizanale. Pritre altele, noi am testat un sortiment de bere neagră cu aromă de cireșe. Pentru că ne-a plăcut, recomandăm Piw Paw Bar oricărui iubitor de bere artizanală, care se află într-un city break în Varșovia și își dorește să simtă mai îndeaproape pulsul Varșoviei, un oraș cu o energie aparte.

Despre subiectul ”Experiente culinare Polonia” putem să scriem pagini întregi, însă adevărata experiență este cea trăită din plin la fața locului.

Ce spui de o vacanță în Polonia? Intră pe portalul de vacanțe smart și rezervă-ți vacanța din timp!

Dacă nu ai găsit oferta potrivită pentru tine, contactează unul dintre agenții noștri de travel pentru o vacanță personalizată.

Tagged , , , , ,