Insula Poros Grecia

Timp de citit: 3 minute

Insula Poros Grecia, o destinație care vă va rămâne permanent în suflet, dar și în gând. Grecia este o destinație de vacanță pentru toate tipurile de oameni: călători, turiști, pasionați de drumeții, exploratori, iubitori de istorie și cultură, pofticiosi și mâncăcioși, iubitori de outdoor și sporturi de apă. Noi am explorat mai multe colțuri și insule ale Greciei, dar de data aceasta ne vom opri la o insulă mică, liniștită, departe de agitația orașelor mari, însă cu un șarm aparte. Insula Poros, aflată în Golful Saronic, aproape că face parte din Peloponez, însă este separată de partea continentală printr-un canal.

Insula Poros din Golful Saronic

Dacă ești în căutarea unui sejur în Grecia, insula Poros este de pus pe lista cu dorințe. Cum vei ajunge aici? Pe această insulă se ajunge foarte ușor din golful Pireu al orașului Atena. Poți ajunge fie cu un feribot de mari dimensiuni cu care faci aproximativ trei ore, fie cu un feribot de viteză de mici dimensiuni de la Hellenic Seaways cu care faci aproximativ o oră. Noi le-am testat pe ambele și putem să vă spunem următoarele: pentru a admira peisajele și celelalte insule din Golful Saronic (Hydra, Aegina, Methana) vă recomandăm feribotul de mari dimensiuni pentru că dispune de locuri afară, pe punte, iar pentru a te deplasa mai rapid feribotul de la Hellenic Seaways este cel potrivit.

Deși de mici dimensiuni, insula Poros reprezintă o atracție atât pentru turiștii străini, cât și pentru grecii din Atena. Astfel că, unii turiști caută zone liniștite în care să se relaxeze, iar grecii din Atena, la final de săptămână, își reîncarcă bateriile pe această insulă, deoarece este foarte aproape de Atena. Pentru o vacanță în Grecia, insula Poros reprezintă o opțiune foarte accesibilă.

Insula Poros Grecia

Un loc retras, liniștit și cochet care ascunde multe golfulețe cu apă turcoaz

Feribotul va debarca chiar în Poros Town, adică în centrul comercial, cultural, economic al insulei. Intrarea în insula Poros este superbă și te fascinează pe loc. Malul este plin de ambarcațiuni, cafenele, taverne, terase, construcții și căsuțe ce poartă culoarea alb, cu obloanele albastre și cu acoperișuri de un portocaliu aprins. Orașul Poros în sine este o destinație căutată de vasele de croazieră. Acest oraș este construit sub forma unui amfiteatru, care se întinde pe două dealuri. Odată ce ai ajuns aici vei observa că insula poros este plină de vegetație, păduri de pini, plaja cu nisip fin, straduțe pietruite, vile impunătoare construite în mod tradițional și foarte multe pisici.

Recomandare SMART: Vizitează Poros Clock Tower! Acolo vei găsi niste peisaje absolut superbe. Poros Clock Tower este de fapt turnul cu ceas, care reprezintă simbolul insulei. Acesta este un obiectiv turistic datorită panoramei idilice asupra întregii insule. În plus, apusul soarelui din acest punct te va lăsa cu gura căscată.

Cu alte cuvinte, Poros Town este un oraș liniștit și cosmopolit, dar foarte animat când se  lasă seara. Poros Town reprezintă o destinație care atrage vizitatori de toate vârstele.

Unde mâncăm pe insula Poros?

Se știe că în Grecia se mănâncă foarte bine, fresh și sănătos. Astfel cî, în orice sejur în Grecia nu vei da greș cu mâncarea, deoarece tavernele grecești sunt pline de bunătăți.

O delicioasă recomandare SMART este Taverna Apagio din Poros Town. Un loc de suflet, unde poți degusta mâncăruri grecești cu specific mediteranean și din care poți admira un apus de soare vibrant. Noi am testat aici salata grecească, salata apagio și orez cu fructe de mare, toate acestea fiind un mix de arome și texturi.

Apropo, știați că insula Poros se mai numește și insula lui Poseidon? Am scris chiar aici de ce insula Poros poartă această denumire.

Descoperă și celelalte povești de călătorie de pe blogul vacanțelor smart și contactează-ne pentru a-ți organiza vacanța mult dorită!

Tagged , , , , ,