Lisabona obiective turistice sau LX Factory – de la fabrică abandonată, la insulă creativă

Timp de citit: 3 minute

Lisabona obiective turistice? Ești chiar în locul potrivit pentru că îți vom recomanda cele mai cool idei, tendințe și obiective de vizitat în Lisabona. Despre Portugalia și plajele fascinante de pe coasta Algarve am scris într-un material aici, în care am recomandat 3 plaje superbe, pe care să le vizitezi într-o vacanță în Algarve.

Cu siguranță cunoști deja aproape totul despre Lisabona. Știm că ai telefon smart cu aplicații și că ești la un click distanță de orice informație. Știm că te-ai informat despre obiectivele turistice din Lisabona, despre ce să vizitezi, unde să mergi și ce anume să mănânci. Însă noi te invităm să experimentezi, să simți, să testezi, să iei pulsul și să trăiești o experiență inedită de călătorie. Categoria de experiențe de pe blogul agenției de turism Smart Tours își propune să aducă mai aproape de tine aceste experiențe inedite de călătorie și să te facă și pe tine să le testezi, să le trăiești cu toată ființa.

Dacă îți dorești să pleci într-o vacanță în Lisabona, LX FACTORY este unul dintre cele mai vibrante locuri în care trebuie să ajungi. Este plin de oameni creativi, restaurante cu mâncare gustoasă, ateliere de artă, magazine unice de design vestimentar, cafenele și multe proiecte care merită descoperite. Acesta este locul perfect în care trebuie să fii pentru a experimenta cu adevărat scena creativă a Lisabonei. LX Factory este o frumoasă călătorie, așa că haideți să ne pierdem împreună, explorând-o!

Obiective turistice în Lisabona? Vizitează LX FACTORY – o experiență unică de călătorie

Ne place să explorăm locuri inedite și să le recomandăm, ulterior, turiștilor noștri. Un city break în Lisabona este pentru toate bugetele, mai ales dacă ești cu ochii pe ofertele promoționale la bilete de avion. Ca obiectiv turistic în Lisabona, LX Factory este parcă din altă lume. De aceea ne-a și plăcut.

Povestea fabricii a început în anul 1846 când una dintre cele mai importante companii de producție din Lisabona “Companhia de Fiação e Tecidos Lisbonense”, o companie de fibre și țesături, și-a mutat sediul fabricii în cartierul Alcântara din Lisabona. Odată cu trecerea timpului, gloria industrială a orașului a apus, iar fabrica a fost abandonată, fiind din ce în ce mai deteriorată. În anul 2008 a luat naștere proiectul LX FACTORY la dorința unui om cu viziune, care a decis să întinerească spațiul în care se afla fabrica și să creeze ceva inedit.

A început astfel, recondiționarea fabricii prin construirea pe scheletul vechiului sit industrial, ajungând apoi ca în prezent LX FACTORY să reprezinte un simbol al libertății, al creativității și al antreprenoriatului în întreaga Portugalie. Pe lângă faptul că aceasta găzduiește peste 200 de proiecte, multe dintre ele din industria creativă, LX FACTORY vine și cu oferte extinse din zona comercială și culturală. Cu alte cuvinte, tocmai această diversitate  care combină perfect și armonios cultura cu munca și cu relaxarea, reprezintă unul dintre motivele pentru care face ca acest proiect să fie unul inedit.

Cândva o fabrică de țesături, LX FACTORY este în prezent o fabrică a experiențelor, a procesului prin care iau naștere cele mai creative și inovative idei.

Poziționată chiar sub faimosul pod Ponte 25 de Abril, LX FACTORY este ca o poartă a timpului, care înglobează în același loc atât trecutul, cât și viitorul, fiind centrul cultural-artistic al Lisabonei.

Pentru o experiență inedită de călătorie, o vacanță în Lisabona ar trebui să înceapă la LX FACTORY.

Delicii culinare în fabrica abandonată

Acest loc merită din plin adăugat pe lista cu ”Ce să faci în Lisabona”. Este unic, tineresc, dinamic, vibrant, cultural, îți oferă un boost de energie și vibe pozitiv și îndeamnă la curiozitate și explorare. Ce să faci în Lisabona? Mergi la LX Factory și ia pulsul locului!

Unul dintre cele mai populare locuri în care să mănânci la LX FACTORY este restaurantul Cantina, fiind primul care a fost deschis odată cu începerea proiectului. Acest local încă mai păstrează atmosfera industrială a fabricii din trecut, iar preparatele sunt din bucătăria tradițional portugheză. Un alt loc în care merită să ajungi este Rio Maravilha, un restaurant cu o vedere spectaculoasă, aflat la etajul patru al clădirii principale. Aici puteți savura un cocktail cu fructe exotice, privi apusul, bucurându-vă de atmosfera vibrantă.

Shopping

LX FACTORY te va întâmpina cu o varietate de magazine de design și comercianți în trend, care au un stil propriu, colorat, inedit și atipic. Dacă ești iubitor de vinuri, treci pe la More Than Wine. Aici cu siguranță îți vei petrece o întreagă după-amiază, încercând să alegi din gama de vinuri fine, vinul tău preferat.

Cărți, Cărți, Cărți

Una dintre cele mai frumoase librării este aici, în LX FACTORY. Librăria minune poartă numele de Ler Devagar și este cu siguranță un adevărat paradis literar. Aici veți găsi o gamă largă de cărți în limba engleză și portugheză, cu subiecte din teme istorice, până la ediții foarte rare.

Îți dorești o experiență inedită de călătorie? În vacanța ta din Lisabona include pe lista de dorințe și explorarea fabricii LX FACTORY.

Pe site-ul agenției de turism Smart Tours găsești super oferte de city break în Lisabona!

Îți lăsăm mai jos o galerie cu fotografii de la LX FACTORY pentru a-ți face o idee. 😊

Copyright Imagine Reprezentativă: Lisbon for 91 Days

Tagged , , , , , ,