Sri Lanka obiective turistice

Timp de citit: 3 minute

Sri Lanka obiective turistice sau cum să desoperi Sri Lanka într-o călătorie exotică plină de surprize! Când spunem Sri Lanka ne gândim la patrimoniul colonial britanic imens, care a devenit una dintre cele mai căutate destinații exotice de vacanță. Plaje idilice exotice, localnici prietenoși, natură cât vezi cu ochii, așa se traduce pe scurt Sri Lanka. Sri Lanka a fost descrisă de exploratorul Marco Polo ca fiind una dintre cele mai frumoase insule din lume, având o istorie care datează de mii de ani. Noi am explorat această țară extrem de pitorească de la plantațiile de ceai, templele budiste, nisipul fin, până la munții impunători și parcurile cu animale sălbatice.

Vacanță Sri Lanka – Explorează Sigiriya Rock

Primul loc pe care l-am explorat în vacanța exotică în Sri Lanka a fost Sigiriya Rock, cunoscută și sub numele de Stânca Leului sau Rock Lion. Sigiriya Rock este o fortăreață din stâncă situată în districtul Matale. Accesul la acest obiectiv turistic se face prin scările care ies din gura leului, acesta fiind considerată a opta minune a lumii. Dacă merită să o vizitați? Noi zicem că da, mai ales că cetatea din vârful stâncii a fost de-a lungul timpului supusă multor războaie și invazii. Mai mult decât atât, priveliștea pe care o veți avea din vârful stâncii asupra grădinilor, frescelor și iazurilor este incredibilă.

Recomandare de Smart Turist: Deseori Sigirya Rock este plină de turiști veniți din întreaga lume. Dacă este prea aglomerat și sunteți în căutarea unei experiențe mai autentice, puteți să faceți hiking pe Pidurangala Rock, adiacenta Sigiriyei. Pidurangala Rock este cel mai bun punct panoramic de vedere și observare a Sigiriyei. Deși nu este un loc atât de popular, aici vă veți bucura de o priveliște de 360 de grade absolut superbă. Știți care este partea bună? Nici măcar nu trebuie să alegeți între cele două. Mulți călători se trezesc la răsăritul soarelui și pornesc în drumeție spre Pidurangala, iar apoi se îndreaptă către Sigirya Rock.

Sejur Sri Lanka – Yala National Park

Următorul loc în care ne îndreptăm atenția în vacanța exotică din Sri Lanka este Yala National Park, locul în care puteți să surprindeți animalele sălbatice în habitatul lor natural. Pe lângă faptul că parcul găzduiește cea mai mare concentrație de leoparzi din lume, acesta este și un important sanctuar pentru elefanții din Sri Lanka.

Vacanță Sri Lanka – Cultură & Religie la Dambulla Cave Temple

Dintre toate templele budiste din Sri Lanka am ales să exploram Dambulla Cave Temple din orașul Dambulla. Acest oraș găzduiește cel mai mare și cel mai bine conservat complex de peșteri din toată Sri Lanka. Odată ajunși aici veți găsi cinci temple construite în peșteră, care adăpostesc o vastă colecție de lucrări budiste din Sri Lanka, statui, picturi murale, morminte ale unor înțelepți budiști. Ceea ce ne-a fascinat la acest templu este faptul că statuile și picturile expun povestiri din viața lui Buddha. Într-un sejur în Sri Lanka, recomandăm vizitarea acestui templu. Vă veți încărca cu pură și armonioasă energie!

Nuwara Eliya și plantațiile de ceai

Un lucru pe care toată lumea îl știe despre Sri Lanka este cel referitor la plantațiile de ceai. Da, Sri Lanka este faimoasă pentru ceaiul de Ceylon. În călătoria din Sri Lanka, poți opta pentru un tur pe plantațiile de ceai în care poți degusta diverse sortimente. Este o adevărată experiență, pe care nu o poți trăi oriunde.

Sfat de Smart Turist: Îți recomandăm să explorezi Nuwara Eliya una dintre cele mai mari și mai faimoase plantații de ceai din Sri Lanka, fiind considerată cel mai important loc pentru producția de ceai din țară. Nu uitați să degustați în timp ce explorați!

Sri Lanka obiective turistice: Hai în paradis!

După atât de mult explorat, plimbat și urcat munți, urmează întrebarea: Unde mergem să ne relaxăm?
Noi am ales următoarele două plaje: Hikkaduwa și Negombo.

Plaja Hikkaduwa din Sri Lanka este faimoasă pentru frumusețea naturii neatinsă de oameni, fiind o plajă caracterizată de unele dintre cele mai bune hoteluri. Această plajă atrage foarte mulți turiști străini prin frumusețea naturală și prin relaxarea trupului și a minții. În Hikkaduwa poți face o plimbare cu o barcă, al cărei fund este de sticlă pentru a surprinde viața acvatică.

Din Hikkaduwa mergem pe plaja  Negombo pentru pace și relaxare. Negombo este și ea una dintre cele mai bune plaje din Sri Lanka și este foarte frecventată, mai ales că este foarte aproape de aeroport. După ce te relaxezi pe plaja din Negombo, închiriază o bicicletă și explorează acest frumos sat.

Sri Lanka se numără printre cele mai cool destinații exotice. Dacă îți dorești o vacanță exotică în Sri Lanka, intră pe portalul nostru și alege oferta ideală. Ți-am mai spus că agenția noastră acceptă și plăți prin intermediul cardului Revolut?

Tu ne spui unde vrei să călătorești, iar agenția de turism Smart Tours îți pregătește vacanța ideală!

Este momentul să pleci într-o vacanță exotică!

Tagged , , , ,