Vacanță în pandemie: Informații de călătorie în Egipt

Timp de citit: 3 minute

Ne adaptăm din mers, învățăm unii de la ceilalți, ne păstrăm pozitivi și optimiști, însă știm că vacanțele și călătoriile au stârnit incertitudini printre turiștii și pasionații de călătorie. Lumea așa cum o știam noi s-a schimbat, multe dintre destinații sunt închise, iar în cele mai multe călătorii este necesară prezentarea unui test negativ COVID-19.

Chiar dacă pare că plecarea în vacanță pe timp de pandemie este o misiune imposibilă, există opțiuni de călătorie atât intern, cât și extern, în condiții de siguranță. Este important să înțelegem că virusul nu a dispărut, nu va dispărea și va trebui să învățăm să trăim cu el, fără să stăm, însă, cu drobul de sare deasupra capului. Așadar, cu toții avem nevoie de o vacanță pentru a ne relaxa și încărca bateriile.

Vacanță în pandemie? Egiptul prietenos cu turiștii

Egiptul este una dintre destinațiile de vacanță preferate de turiștii români. Începând cu data de 1 septembrie 2020, toți cei care călătoresc în Egipt sunt obligați să prezinte un test molecular cu rezultat negativ în ceea ce privește infectarea cu COVID-19, prelevat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în țară.

WOW: Fără taxă de viză la intrarea în Egipt

O vacanță în Egipt vine și cu vești bune: taxa de viză (care valora în jur de 25$) a fost scoasă până la data de 31 octombrie 2020. Asta înseamnă că cei care călătoresc în Egipt nu mai sunt nevoiți să achite această taxă pentru viză. În schimb, turiștii care nu au efectuat testul PCR cu maxim 72 de ore înainte, au posibilitatea de a fi testați direct în aeroportul de destinație pentru un tarif de 30 USD/persoană. În același timp, aceștia vor semna un formular prin care își dau acordul că vor sta izolați în camera de hotel timp de 24 ore. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt scutiți de efectuarea testului COVID-19.

Ce se întâmplă dacă sunt depistat pozitiv?

Este important să înțelegem că riscuri există și în alte circumstanțe de viață, nu numai în călătorii. Însă pentru a veni în sprijinul călătorilor, cei de la Mondial Assistance au inclus acoperirea virusului COVID-19  în condițiile generale de asigurare, atât pentru asigurarea de călătorie, cât și pentru asigurarea storno. Pachetul Travel de la Mondial Assistance care acoperă și riscul îmbolnăvirii cu COVID-19 are un tarif de 79 de lei și poate fi adăugat suplimentar la orice pachet charter. Detalii și informații despre această asigurare puteți cere la unul dintre consultanții Vacanțe Smart by Smart Tours la numărul de telefon 0268.417.866.

În cazul în care un turist este depistat pozitiv în urma testului efectuat în aeroport, acesta va fi transferat în cadrul hotelului în camerele de carantină ,camere special desemnate pentru astfel de situații. Dacă sunt turiști care doresc să facă testul PCR în aeroportul de destinație, aceștia trebuie să informeze în prealabil agenția de turism de la care au achiziționat pachetul.

Ce trebuie să știu dacă aleg să fac testul în România?

Dacă alegi să faci testul în România trebuie să știi următoarele informații esențiale:

  • Testul trebuie făcut în laboratoare acreditate
  • Certificatul trebuie emis în limba engleză
  • Certificatul trebuie să conțină numele și prenumele persoanei testate, seria și numărul pașaportului călătorului
  • Certificatul emis în urma efectuării testului trebuie să conțină data și ora efectuării testului ( ATENȚIE!!! Aceasta este data de la care se vor contoriza cele 72 de ore.)
  • Pe certificat trebuie să apară indicat tipul probei recoltate pentru analiză
  • Pe certificat trebuie să fie menționat că testul este unul de tip RT-PCR

De ce ai merge în vacanță în Egipt?

✔ În Egipt este liber la excursii în această perioadă: excursie Luxor, excursie Cairo, excursie pe mare + scufundări, Hurghada tur de oraș, Orange Bay, Dolphin House, înot cu delfinii.

✔ Sunt temperaturi ideale de plajă.

✔ Te bucuri de reciful de corali și de fauna bogată a Mării Roșii.

✔ Toate hotelurile deschise în această perioadă au certificate de COVID-19 (Hygiene Safety Certificate). Acesta reprezintă o dovadă că măsurile pentru protejarea turiștilor sunt protejate.

✔ Evoluția cazurilor de COVID-19 este pe o pantă descendentă încă de la sfârșitul lunii iunie.

Pentru alte detalii și informații de călătorie ne puteți contacta la numărul de telefon 0268.417.866, iar pentru pachete charter cu destinația Hurghada, Egipt vă invităm să dați click chiar AICI!

Tagged , ,