Vacanta Zanzibar 2021: activități pe care să le experimentezi în acest paradis exotic

Timp de citit: 3 minute

Vacanta Zanzibar 2021 sau ce activități să experimentezi în acest paradis exotic. Noi am explorat această destinație exotică de mai multe ori, pentru a veni către turiștii noștri cu cele mai bune recomandări și oferte. Tot din categoria recomandări destinații exotice, am scris aici un material despre TOP 3 cele mai cool destinații exotice.

În urma călătoriilor noastre putem să spunem că paradisul stă ascuns în Zanzibar și așteaptă cuminte să fie explorat! În puține locuri din lume puteți întâlni plajele cu nisip alb și fin, apele de un turcoaz limpede și clar, plante tropicale și palmieri întinși leneși la soare.

Zanzibar este un arhipelag aflat în estul continentului african, în Oceanul Indian, fiind un teritoriu autonom ce ține de Tanzania. Astăzi, Zanzibar este recunoscut pentru atmosfera idilică cu care se mândrește.

Îți dorești să explorezi această destinație? Noi îți recomandăm trei activități pe care le-am testat în vacanța noastră în Zanzibar.

Vacanță Zanzibar 2021 – Safari Blue

Safari Blue este activitatea care pe noi ne-a încântat foarte mult. Pentru un împătimit al apei aceasta este activitatea ideală. Safari Blue este o zi întreagă cu snorkeling, în care te vei plimba și explora împrejurimile insulei într-o barcă locală. Vei vizita lagune albastre, vei admira copacii de baobab, vei observa frumusețile subacvatice și îți vei surprinde papilele gustative cu cea mai delicioasă mâncare, de la creveți și calamari, până la homar și caracatiță. Pentru această activitate se pleacă din Fumba, către insula Kwale și vei avea ocazia să vizitezi și să te bucuri de frumusețea unor plaje sălbatice, atutentice. În Safari Blue este inclus și prânzul, așa că odată ce ai ajuns în Kwale Island, poți porni la explorat baobabii din zonă, în timp ce ți se pregătește un prânz delicios. Iubitor de fructe? Fii pregătit să mănânci cele mai gustoase fructe exotice, printre care mango, ananas, papaya, guave.

Sejur Zanzibar 2021 – Jozani Forest

O excursie în Jozani Forest este un must-do într-o vacanță în Zanzibar! Pădurea Jozani este un fel de farmacie naturală, o adevărată sursă de remedii naturiste. Fiecare plantă sau copac din această pădure are puterea de a vindeca ceva. Ce este cu adevărat fascinant este înălțimea copacilor și a palmierilor. Vei rămâne surprins! Jozani Forest este situată în centrul Parcului Național Jozani-Chwaka, la o distanță de 38 de kilometri la sud-est de Stone Town. Această pădure mai este renumită pentru că găzduiește o specie rară de maimuță, care poartă denumirea de Red Colobus. Fiți pe fază, pentru că aceasta este foarte dificil de observat. Împreună cu Monkey Red Colobus, puteți observa numeroase alte specii de maimuțe, păsări și fluturi. Momentul cel mai bun pentru a lua pulsul vieții sălbatice din Jozani Forest este dimineața devreme.

Sfat de SmartTurist: Indiferent de ce activitate alegi să testezi în Zanzibar, o poți achiziționa fie de la hotelul în care ești cazat, fie în prealabil de la o agenție online. Noi am observat că poți cumpăra o astfel de excursie direct de pe plajă, de la localnicii care se plimbă printre turiști pentru a vinde astfel de activități. Înainte de a pleca într-o vacanță în Zanzibar, cere sfatul unui agent de turism cu experiență. Acesta îți va furniza toate informațiile necesare.

Scuba Diving & Mnemba Atoll

Scuba diving în Mnemba Atoll este activitatea ideală pentru cei care își doresc să exploreze lumea subacvatică a Zanzibarului. Mnemba Atoll este cea mai cunoscută zonă de conservare din Zanzibar și se compune dintr-un recif de la patru, până la șapte kilometri, incluzând și insula Mnemba. Vizibilitatea în Mnemba Atoll este grozavă, activitatea de scuba diving fiind cea mai populară aici.

Noi o să vă lăsăm mai jos câteva fotografii pentru a vedea frumusețea naturală a acestei destinații exotice.

Dacă îți dorești o vacanță exotică în Zanzibar, intră pe www.vacantesmart.ro și alege-ți vacanța ideală! Agenții noștri de turism te vor ajuta cu cele mai bune recomandări!

Hai în vacanță să descoperi bucuria de a călători!

Tagged , , , ,