Vacanțe personalizate Grecia

Timp de citit: 3 minute

Vacante personalizate Grecia? Bine ai venit în Tinos! Atunci când vrei să te rupi de cotidian, să te relaxezi și să pleci în vacanță, alege Grecia pentru că este o destinație tare frumoasă și accesibilă. Dar ce se întâmplă când vrei să călătorești în Grecia într-o zonă aparte, inedită unde nu sunt chiar atât de mulți turiști și de care să te poți bucura pe îndelete? Pentru că și noi căutăm la rândul nostru experiențe autentice de călătorie pe care să le recomandăm turiștilor noștri, am ales anul acesta să explorăm insula Tinos din Grecia. O altă experiență unică de călătorie pe care am testat-o a fost insula Poros din Grecia. Am scris despre această experiență într-un articol chiar aici.

Insula Tinos: paradisul din Marea Egee

Tinos este sora mai mică a insulei Andros, sora ascultătoare, liniștită, calmă, fermecătoare. Situată în partea de nord a grupului de insule Ciclade, insula Tinos este una dintre cele mai fermecătoare dintre acestea. Această superbă insulă face din vacanța în Grecia o experiență unică 100% grecească: plaje frumoase și întinse cu nisip fin, intrare lină în mare, apă turcoaz și foarte clară, sate tradiționale de pescari cu mâncare delicioasă, căsuțe cu arhitectură cicladică și o atmosferă unică, care nu încetează să surprindă turiștii.  În ceea ce privește activitățile din Tinos, aici nu te vei plictisi, deoarece ai o mulțime de lucruri de făcut, de la explorarea celor mai idilice plaje, până la drumeții și sporturi nautice.

Insula Tinos, deși este o insulă încântătoare, aceasta este totuși necunoscută majorității turiștilor, pentru că în mare parte ea atrage pelerinii greci care aleg să călătorească aici pentru a vizita faimoasa biserică Panagia Megalochari (Biserica Sfintei Fecioare Maria). Nu există, așadar, pachete charter de vacanță pe această destinație, însă agenția de turism Smart Tours îți stă la dispoziție cu cele mai bune oferte de vacanțe personalizate în Grecia. Cu alte cuvinte, consultanții de vacanțe Smart Tours îți pregătesc vacanțele personalizate la calitatea și prețul adecvate fiecărui turist în parte, economisind, astfel, timp și energie pentru turiștii noștri.

Vacante personalizate Grecia – Descoperă insula Tinos în tihnă

Dacă îți dorești o vacanță autentică în Grecia, insula Tinos este de adăugat pe lista cu dorințe. Și cum de la greci învățăm să tragem mâța de coadă, totul petrecându-se într-un ritm lent, liniștit, aparte, insula Tinos se cere descoperită și savurată în tihnă, fără grabă, aceasta fiind locul ideal pentru iubitorii de natură, arhitectură, artă și tradiție.

Filosoful grec din secolul al XX – lea  Cornelius Castoriadis a descris insula Tinos ca fiind ‘’insula handmade’’. De ce acest lucru? Pentru că întreaga insulă pare ca și cum ar fi lucrată cu grija și îndemânarea unui meșteșugar priceput. Veți observa această unicitate în satele tradiționale de pe insulă. Dintre acestea merită să fie vizitate și explorate următoarele:

  • satul traditional Loutra unde veți găsi două mănăstiri simpatice Jesuit și Ursuline.
  • satul Dyo Choria pentru piațetele cochete și localurile cu mâncare gustoasă.
  • satul Pyrgos un sat impresionat din nord-vestul insulei, fiind chiar unul dintre cele mai frumoase sate din Tinos.

Scuba Diving, Yoga, Hiking sau lecții de surf?

Într-un sejur în Grecia pe insula Tinos nu ai cum să te plictisești. Există activități atât pentru cei care își doresc să se relaxeze pe plajele idilice și liniștite, dar și pentru cei care sunt activi, energici și dornici de explorare. Plajele din Tinos sunt liniștite și neaglomerate, iar pe unele din ele veți găsi centre specializate în sporturi nautice. Scuba diving este una din activitățile pe care o poți testa pe această insulă, mai ales că apa mării fiind clară îți permite acest lucru. Dacă ești genul de persoană mult mai activă, o lecție de surf va fi pe placul tău, mai ales că poziționarea geografică a insulei permite practicarea acestui sport cu multiple senzații și trăiri de adrenalină.

O altă activitate foarte populară pe insula Tinos este cea de hiking, în special în zona rurală unde potecile duc către sate muntoase, vechi mori de vânt, mănăstiri abandonate și plaje abandonate retrase. Prin această activitate descoperi partea autentică din insula Tinos.

Indiferent dacă alegi să apelezi la cursuri ale unui centru specializat sau faci pe cont propriu, yoga este o actvitate care îndeamnă către relaxare, detașare și zen, fiind foarte cunoscută pe insula Tinos. Așa că ia cu tine o salteluță, poziționează-te pe o plajă retrasă și practică yoga în liniște și gratitudine.

Îți lăsăm mai jos o serie de fotografii care să îți facă poftă să explorezi insula Tinos.


Vacanță în Grecia? Agenția de turism Smart Tours te va ajuta să îți planifici vacanța pe care ți-o dorești, transformând-o într-o experiență unică de călătorie.

Tagged , , ,