Larnaca Cipru: Ce recomandăm în Larnaca

Timp de citit: 2 minute

Larnaca Cipru este o destinație plăcută și merită vizitată în orice lună, deși cele mai călduroase luni sunt lunile iulie și august, iar cele mai reci sunt ianuarie și februarie.

Larnaca Cipru: Mic ghid de călătorie

Noi am explorat Larnaca Cipru în luna martie, în care vremea a fost cu adevărat plăcută. Apa mării nu este suficient de caldă, încât să te scalzi în ea fără să îți fie puțin frig. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că am întâlnit călători și turiști curajosi care s-au scăldat în apa turcoaz a mării Mediterane. După un zbor direct cu compania Wizz Air, care nu a durat mai mult de două ore, iată-ne ajunși pe aeroportul din Larnaca, de unde urma să ne cumpărăm bilete la autobuzul care duce spre bulevardul Finikoudes. Desigur că pentru un cc, puteți opta și pentru varianta în care aveți transferurile incluse.

Vacanță Cipru – Spre Finikoudes Beach

Recomandare de Smart Turist: Prețurile la transportul în comun sunt foarte avantajoase, iar autobuzele sunt accesibile, moderne și curate. Dacă în vacanța în Cipru nu ai transferul de la aeroport înspre oraș inclus, recomandăm să iei un autobuz. Pentru acesta vei plăti 1,5 euro pentru un bilet. Este o variantă ieftină, accesibilă și ajungi rapid în oraș.

Noi am explorat plaja principală din Larnaca, care poartă numele de Finikoudes Beach. Culoarea apei nu este foarte spectaculoasă, deci să nu ai așteptări prea mari. Însă este o plajă curată, lată, cu nisip, de-a lungul căreia se găsesc restaurante, baruri, cafenele și taverne unde se fumează narghilea.

Recomandare de Smart Turist: Vă recomandăm să luați pulsul delicateselor cipriote la taverna Dionyssos Fish Tavern. Este aproape ultima taverna de pe bulevardul Finikoudes, până aproape de Fortul Medieval. Dionyssos Fish Tavern este o tavernă simplă, de familie, cu preparate absolut delicioase. Încercați aici Meze-ul pe bază de pește, care este foarte gustos. Pentru cei care nu știu, Meze este un fel de mâncare tradițional cipriotă, ce conține aperitive și feluri principale din scoici, humus, icre, pește, fructe de mare, creveți, calamari. Prețul pentru un meze este aproximativ 20 euro, platoul fiind pentru două persoane. În Larnaca Cipru, neapărat să încercați halloumi, un amestec de brânză, făcută pe grill. Absolut delicios!

Situri istorice: Fortul Medieval și Biserica Sfântul Lazăr

Tot în orașul Larnaca Cipru, în apropiere de centru, se află câteva situri istorice, cu o valoare istorică amplă. Dacă ești în preajmă, îți recomandăm să le vizitezi. Unul dintre ele este Fortul Medieval, pe care l-am amintit mai sus. Acesta a fost construit de otomani, cu scopul apărării orașului. Fortul Medial se poate vizita în interior, iar priveliștea din fort asupra mării și împrejurimilor este cu adevărat frumoasă.

Un alt sit istoric este Biserica Sfântul Lazăr, în jurul căreia veți observa o mică piață plină de cafenele, magazine, oameni și culori care vibrează de energie.  Locul este foarte pitoresc și merită să admiri împrejurimile.

Larnaca Cipru este unul dintre cele mai importante orașe din Cipru, în care mâncarea este cu adevărat delicioasă, oamenii sunt prietenoși și deschiși, plajele curate și prețurile accesibile.

Am scris un material despre bucuria unui city break Cipru, în care am povestit mai multe despre ce poți să vizitezi în trei zile în Cipru, despre stațiunea Ayia Napa și despre apa turcoaz de la Nissi Beach.

Agenția de turism Smart Tours Brașov are o multitudine de oferte pentru toate bugetele. Vezi ce ofertă ți se potrivește și descoperă bucuria de a călători! 🙂

Autor: Melania Strâmbeanu

Tagged , , , , ,