Consultanții SmartTours recomandă: 3 vacanțe exotice SMART

Destinatii exotice 2019: Înainte de a-ți recomanda o destinație de vacanță, noi o explorăm. Testăm destinația, hotelul, plajele, mâncarea și apoi venim către tine cu cele mai cool idei de vacanță. Astfel, experiențele tale de călătorie vor fi conform așteptărilor tale. Ghizii SmartTtours recomandă trei destinații cu adevărat inedite, pe care ar trebui să le pui neapărat pe lista ta cu dorințe.

Zanzibar: paradisul turcoaz care se cere descoperit

Pe primul loc avem Zanzibarul, care a urcat repede în topul preferințelor românilor. Dacă până acum Thailanda a cucerit inimile călătorilor, Zanzibarul cu nisipul alb și fin și cu apele turcoaz este o detinație de vis. Colega noastră, Andreea Muntean, a explorat Zanzibarul și îl recomandă, printre altele, pentru fusul orar. Ora locală a Zanzibarului este aceeași cu a României. Ea este de părere că acest lucru este un avantaj foarte mare, pentru că la revenirea din vacanță nu vei resimți oboseala diferenței de fus orar. Bineînțeles, în Zanzibar te vei simți ca în paradis. Stai la soare, te relaxezi, înoți, te bucuri de flux și reflux și explorezi plajele. Să nu mai spunem de aromele cocktail-urilor și a mâncării delicioase, care te vor impresiona. Ce recomandăm în Zanzibar? Neapărat o vizită în Stone Town, un oraș cu multiple influențe arhitecturale și locul de naștere al celebrului artist Freddy Mercury.

Mexic: istorie, cultură și plaje exotice

Cea dea doua noastră recomandare este Mexicul. Colega nostră Noema Corcodel recomandă orașul Merida pentru a simți cu adevărat vibrația autentică a Mexicului. Plin de culori, cu o diversitate a oamenilor, Merida este un oraș plin mereu de evenimente și potrivit pentru toată familia. Merită o experiență în Merida, mai ales în zilele de duminică, atunci când se închid câteva străzi din centru. În aceste zile au loc diverse activități cu dansuri, spectacole, mirosuri și combinații de tacos, artiști, baloane, oameni care zâmbesc și se bucură la unison. O adevărată experiență să fii acolo. Tot de pus pe lista cu dorințe sunt vestigiile mayase. De aceea, recomandăm vizitarea sitului arheologic de la Chichen Itza.

Bali sau Insula Zeilor

Pe locul trei rămâne în preferințele călătorilor români, Bali, sau Insula Zeilor cum se mai numește. Sunt atât de multe de vizitat, făcut și explorat în Bali, că nici noi nu știam inițial ce să experimentăm odată ajunși acolo. Fără ezitare recomandăm vizitarea orașului Ubud, unul dintre cele mai mistice și artistice spații de pe insula Bali. Ghizii noștri mai recomandă să vă surprindeți papilele gustative cu mâncare tradițională indoneziană (Mie Goreng, Nasi Goreng) și să vizitați cel puțin un templu hindus. Spre exemplu, Taman Ayun este un templu aflat pe lista Patrimoniului UNESCO. De asemenea, pentru iubitorii de resorturi avem în portofoliul de recomandări Nusa Dua. Aceasta este o regiune din sudul insulei Bali plină de resorturi de lux. Aici activitățile sunt diverse, iar dacă vrei să încerci ceva nou, poți alege din snorkeling, wakeboarding, scuba diving, kayak.

Acestea sunt, dragi călători, cele 3 recomandări de vacanțe exotice făcute de ghizii noștri. Desigur, lista nu se oprește aici.

Fii SmartTourist și rezervă-ți vacanța exotică din timp!

 

Autor: Melania Strâmbeanu

Tagged ,