Poros Grecia: Cu caiacul pe insula Poros

Timp de citit: 4 minute

Poros Grecia, o insulă cu mult șarm, o insulă cosmopolită unde domnește liniștea și care se bucură de o atmosferă pitorească. Pe insula Poros, această insulită boemă, o găsiți în Grecia, în golful Saronic, unde așteaptă cuminte să fie explorată de călătorii curioși. Despre insula Poros am mai scris un material în care vă povesteam despre ce să vizitați și să explorați, într-un scurt ghid de călătorie cu informații din insula Poros.

Poros în limba greacă înseamnă pasaj. Denumirea insulei face de fapt referire la canalul de 200-300 de metri care desparte zona continentală numită Peloponez, de insula Poros. Pe această insulă se ajunge foarte ușor din portul Pireu al orașului Atena cu un feribot al companiei Hellenic Seaways. Plimbarea nu durează mai mult de o oră și costă aproximativ 25 euro/persoană pe un singur sens. Există și variante mai ieftine, însă drumul durează aproximativ trei ore, deoarece se fac mai multe opriri pe insulele din Golful Saronic. La biroul de informații din portul Pireu veți fi ajutat să optați pentru varianta care vi se  potrivește cel mai bine.

Poros Grecia – Explorând insula Poros cu caiacul

De cum vei ajunge pe insulă, vei observa o atmosferă aparte în portul insulei: oameni veseli și primitori, baruri, cafenele și restaurante așezate cuminți de-a lungul falezei din port, care așteaptă să fie explorate. Îți recomandăm în centrul insulei (Poros Town) să te îndrepți către Turnul cu Ceas. Noi am ajuns acolo și am găsit un punct panoramic foarte frumos pentru a face fotografii. Am scris un articol aici despre centrul insulei Poros. După Turnul cu Ceas am explorat străduțele înguste ale orașului Poros, am mâncat înghețată și am vizitat buticurile cu suveniruri. Apoi ne-am îndepărtat ușor de centru și am mers către cel mai frumos golf cu apă turcoaz de pe insulă, în golful Love Bay.

Love Bay sau golful iubirii este o plajă idilică, retrasă unde cei îndrăgostiți vin să se bucure de liniște și de frumusețea naturală a insulei.

Golful Love Bay din insula Poros

Love Bay este un golfuleț retras și liniștit, o oază de bucurie în care turcoazul mării Mediterane se îmbrățișează cu albastrul cerului și împreună formează rețeta perfectă pentru relaxare. Plaja este situată la aproximativ 150 de metri de plaja Neorio și este o destinație perfectă pentru înot. Nouă ne-a plăcut Love Bay în mod deosebit. Prin urmare, patru zile la rând am ales să ne petrecem diminețile aici. Deși se numește Love Bay și este adresată tinerilor îndrăgostiți, plaja este perfectă atât pentru familii cu copii mici, cât pentru grupuri de prieteni și pentru persoane în vârstă. Pe lângă faptul că Love Bay are un șarm aparte și aduce a relaxare, bună dispoziție și zen, plaja este dotată cu șezlonguri, umbrele, toalete, bar și restaurant. Meniul nu este foarte variat, însă printre produsele din meniu se numără faimoasa salată grecească, burgeri, sandvișuri tip toast, feluri principale de mâncare pe bază de fructe de mare. La bar găsești diferite tipuri de cafele, sucuri și fresh-uri făcute din fructe proaspete. Prețurile sunt accesibile, astfel că un sandviș toast este 4 euro, iar o cafea costă 2, 50 euro.

Zen și armonie în vacanță

Personalul este foarte amabil și te ajută de fiecare dată când ai vreo întrebare. De asemenea, pe plajă găsești tot felul de colaci de salvare, care mai de care mai colorați, de diferite forme și mărimi, pe care-i poți folosi fără să îți fie percepută o taxă de închiriere. Cool, nu? 🙂

Cel mai mult ne-a plăcut că sunt câteva hamacuri în care să te relaxezi și să te ascunzi de soarele arzător, sau în care să te bucuri, citind un roman pe ritmurile muzicii reggae ale lui Bob Marley. Pe plaja din Love Bay îți garantăm că nu te vei plictisi, căi vei asculta muzică bună.

Love Bay explorat în caiac

O activitate pe care merită să o încercați este plimbarea cu caiacul. De pe plaja Love Bay ai opțiunea de a închiria un caiac în schimbul modicei sume de 5 euro/persoană, pentru o călătorie cu caiacul. Această experiență durează o oră. Plimbarea noastră cu caiacul a durat ce-i drept aproximativ două ore, însă personalul a fost foarte amabil și prietenos și nu ne-a taxat nici măcar un cent în plus. Zău că grecii ăștia sunt din cale afară de prietenoși.

La închirierea caiacului ți se va face un scurt instructaj de folosire. Acesta poartă numele de ‘’safety talk’’. Aici este momentul să fii atent, doarece ți se spune ce ar trebui să faci și ce nu ar trebui să faci pe parcursul turului cu caiacul. La finalul scurtei prezentări vei primi și vestă de salvare. După toate aceste formalități ești încurajat să explorezi împrejurimile Love Bay-ului.

Noi recomandăm să încercați această experiență dacă ajungeți la Love Bay pentru că este o activitate foarte cool, în care te poți relaxa și în care îți vei pune puțin corpul în mișcare. Plimbarea cu caiacul te va face să te conectezi cu natura și să explorezi împrejurimile golfului Love Bay în intimitea minții tale, în liniște și armonie.

Recomandări de SmartTurist

Recomandare de SmartTurist: Să îți iei cu tine în caiac o sticlă cu apă pentru că ți se va face sete. De asemenea, este important să porți ochelari și pălărie de soare pentru că vei fi expus soarelui. Să nu uiți să folosești cremă cu protecție solară înainte să pleci la explorat, iar dacă vrei să surprinzi momentul, îți recomandăm o cameră subacvatică.

Fii ‘’smart’’ și rezervă-ți vacanța din timp!

Autor: Melania Strâmbeanu

Tagged , , , , , ,