Plaje Portugalia: Vacanță Algarve și 3 plaje de pus pe lista cu dorințe

Timp de citit: 3 minute

Plaje Portugalia: descoperă cele mai frumoase plajele din Algarve

Plaje Portugalia sau cum să explorezi cele mai inedite locuri de pe coasta Algarve a Portugaliei. Portugalia ca destinație de vacanță a urcat rapid în topul preferințelor românilor, devenind, astfel, foarte populară. Capitala este și ea de explorat, căci vine la pachet cu multe surprize plăcute. Despre o vacanță în Lisabona am povestit într-un material aici.

Portugalia te cucerește definitiv  și îți rămâne în suflet. Să fie oare de vină muzica fado? Sau vibrația pe care ți-o transmite această țară încă din momentul în care ajungi în aeroport? Indiferent de motiv, Portugalia intră pe lista cu dorințe și rămâne acolo, pentru că odată ce ajungi aici îți vei dori cu siguranță să revii. Cea mai sudică regiune a Portugaliei, coasta Algarve, reprezintă locul care îți taie respitația și te lasă fără cuvinte. Acolo timpul se odihnește timid la soare, iar oceanul se comportă ca un adolescent rebel.

Algarve a fost votată cea mai bună destinație datorită plajelor spectaculoase, care se întind de-a lungul coastei. La acestea se adaugă sate pescărești, stânci amețitoare, peisaje de vis. Noi am explorat Algarve și de aceea am pregătit pentru voi un material cu cele mai inedite plaje de care ne-am bucurat. Adaugă pe lista cu dorințe o vacanță în Algarve!

Vacanță Algarve: Ponta Da Piedade

O vacanță în Portugalia îți poate oferi o experiență unică de călătorie, în special dacă decizi să călătorești în Algarve. Printre cele mai spectaculoase plaje din Portugalia se află Ponda Da Piedade. Acest loc nu poate fi  de fapt prezentat propriu-zis ca o plajă, datorită structurii și poziționării sale. Cu alte cuvinte, Ponta Da Piedade este mai degrabă o zonă cu diverse formațiuni cu adevărat spectaculoase, în care grotele și tunelurile s-au format în mod natural. Când ajungi la Ponta Da Piedade rămâi mut de uimire, deoarece peisajul de aici se traduce prin sublim, locul acesta fiind de fapt fotografia de prezentare a întregii regiuni Algarve.  Să fii pregătit pentru ceva efort fizic, pentru că pentru a te bucura pe deplin de acest loc, trebuie să cobori cele 182 de trepte, care duc la grote. Vei avea nevoie ca încălțămintea pe care o vei purta să fie confortabilă. Odată ce ai ajuns la grote, poți opta pentru un tur cu barca pentru a vedea împrejurimile. Bărcile sunt mici, pentru 2 – 4 persoane, iar prețul variază în jur de 15 euro/persoană, experiența în sine fiind de o duratp de aproximativ 40 de minute.

Algarve Portugalia: Praia do Camilo

Praia do Camilo, o plajă mai mică, care se află la baza unei scări din lemn foarte lungi. Și aici îți vei pune puțin musculatura în mișcare. Noi ne-am îndrăgostit iremediabil de această plajă pentru că este cu adevărat spectaculoasă. Praia do Camilo este considerată de pasionații de călătorii, ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Algarve. Deși pare chiar o plajă de dimensiuni mici, de unde nu poți închiria șezlonguri sau umbrele, priveliștea superbă de care ai parte la urcarea și coborârea scărilor, te va surprinde într-un mod plăcut.

Plaje Algarve: Praia da Falesia

Praia da Falesia sau locul în care simți că ai aterizat pe altă planetă. În momentul în care vei ajunge la această plajă vei avea impresia că ești pe planeta Marte. Praia da Falesia este una dintre cele mai lungi plaje din Portugalia care se întinde pe aproximativ 6 km. Trebuie să ai în vedere faptul că pe toată această plajă nu vei găsi șezlonguri  sau umbrele de închiriat. De asemenea, esențial ar fi să ai la tine și băuturi pentru a te hidrata, deoarece în zonă se află doar un singur bar, iar pe acela nu îl vei găsi deschis tot timpul. Praia da Falesia diferă prin rocile și solul roșiatic, nisipul auriu, iar dacă vrei să explorezi și mai mult zona, îți recomandăm să ieși de pe plajă și să explorezi zona, prin pădure, fix pe deasupra plajei, pe stânci.  Traseul este ușor, lejer, fiind similar cu o plimbare prin pădure.

Cu alte cuvinte, dacă optezi pentru o vacanță în Portugalia, nu ai cum să dai greș cu această alegere. Fie că ești interesat de peisaje, de cultură, sau de istorie, Portugalia le are pe toate și te va surprinde la fiecare colțișor.

Explorează ofertele noastre pentru o vacanță în Portugalia, fii smart și rezervă-ți vacanța din timp!

Autor: Melania Strâmbeanu

Tagged , , , , , , ,