Vacanță în Portugalia: 3 plaje de pus pe lista cu dorințe

Vacanță în Portugalia: descoperă plajele din Algarve

Plaje Portugalia: Portugalia te cucerește definitiv  și îți rămâne în suflet. Să fie oare de vină muzica fado? Sau vibrația pe care ți-o transmite această țară încă din momentul în care ajungi în aeroport? Indiferent de motiv, Portugalia intră pe lista cu dorințe și rămâne acolo, pentru că odată ce ajungi aici îți vei dori cu siguranță să revii. Trecem pe lângă Lisabona de data aceasta și mergem în cea mai sudică regiune a Portugaliei. Suntem acum pe coastă, în Algarve, acolo unde timpul se oprește în loc, iar oceanul este rebel.

Algarve a fost votată cea mai bună destinație datorită plajelor spectaculoase, care se întind de-a lungul coastei. La acestea se adaugă sate pescărești, stânci amețitoare, peisaje de vis. Noi am explorat Algarve și de aceea am pregătit pentru voi un material cu cele mai inedite plaje de care ne-am bucurat.

Ponta Da Piedade

Acest loc nu este de fapt propriu-zis o plajă. Ponta Da Piedade este mai degrabă o zonă cu diverse formațiuni cu adevărat spectaculoase, în care grotele și tunelurile s-au format în mod natural. Când ajungi la Ponta Da Piedade rămâi mut de uimire, deoarece peisajul de aici este sublim, locul acesta fiind de fapt fotografia de prezentare a întregii regiuni Algarve.  Să fii pregătit pentru ceva efort fizic, pentru că pentru a te bucura pe deplin de acest loc, trebuie să cobori cele 182 de trepte, care duc la grote. Vei avea nevoie că încălțămintea pe care o vei purta să fie confortabilă. Odată ce ai ajuns la grote, poți opta pentru un tur cu barca pentru a vedea împrejurimile. Bărcile sunt mici, pentru 2 – 4 persoane, iar prețul este în jur de 15 euro/persoană și durează aproximativ 40 de minute.

Praia do Camilo

Praia do Camilo este o plajă mai mică, care se află la baza unei scări din lemn foarte lungi. Și aici îți vei pune puțin musculatura în mișcare. Noi ne-am îndrăgostit iremediabil de această plajă pentru că este cu adevărat spectaculoasă. Praia do Camilo este considerată de pasionații de călătorii, ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Algarve. Deși este o plajă de dimensiuni mici, de unde nu poți închiria șezlonguri sau umbrele, priveliștea superbă de care ai parte la urcarea și coborârea scărilor, te va surprinde într-un mod plăcut.

Praia da Falesia

Praia da Falesia este cu totul specială. În momentul în care vei ajunge la această plajă vei avea impresia că ești pe planeta Marte. Praia da Falesia este una dintre cele mai lungi plaje din Portugalia care se întinde pe aproximativ 6 km. Trebuie să ai în vedere faptul că pe toată această plajă nu vei găsi șezlonguri  sau umbrele de închiriat. De asemenea, este esențial să ai la tine și băuturi pentru a te hidrata, deoarece este doar un singur bar în zonă, iar acela nu este deschis tot timpul. Praia da Falesia diferă prin rocile și solul roșiatic, nisipul auriu, iar dacă vrei să explorezi și mai mult zona, îți recomandăm să ieși de pe plajă și să explorezi zona, prin pădure, fix pe deasupra plajei, pe stânci.  Traseul este ușor, lejer, și este similar cu o plimbare prin pădure.

Cu alte cuvinte, dacă optezi pentru o vacanță în Portugalia, nu ai cum să dai greș cu această alegere. Fie că ești interesat de peisaje, de cultură, sau de istorie, Portugalia le are pe toate și te va surprinde la fiecare colțișor.

Explorează ofertele noastre pentru o vacanță în Portugalia, fii smart și rezervă-ți vacanța din timp!

 

Autor: Melania Strâmbeanu

Tagged , , ,