Insula Poros: un colțișor liniștit al Greciei

Timp de citit: 2 minute

Vacanta Grecia: Vă povesteam într-un articol aici despre frumusețea insulei Poros și despre faptul că Poros Town este un loc foarte căutat de cei care își doresc o vacanță mai liniștită, departe de zgomotul orașelor mari. Aflată în Golful Saronic, foarte aproape de Peloponez, insula Poros este un mix de liniște, sporturi și viață de noapte, toate acestea asezonate cu peisaje spectaculoase, care atrag atât cupluri de îndrăgostiți, cât și pasionați de istorie, care vor să viziteze vechi așezăminte.

Haideți să vă povestim ce am explorat noi pe această mică, dar frumoasă insulă!

Plajele din Poros

Noi am testat trei plaje de pe insula Poros și suntem de părere că fiecare a avut farmecul ei aparte. Însă dintre toate acestea, una ne-a impresionat în mod deosebit.

Askeli Beach: Prima plajă pe care am explorat-o a fost Askeli Beach, mai ales că era foarte aproape de cazare. Aceasta este una dintre cele mai întinse plaje de pe insulă. Aici ne-am bucurat de apa cristalină, am făcut snorkeling și ne-am ancorat în viața de noapte alimentată de numeroase baruri, taverne, restaurante, toatea acestea fiind prezente de-a lungul acestei plaje.

Love Bay: Cea de-a doua plajă a fost Love Bay, care a fost și cea mai frumoasă. O plajă cu apă cu adevărat cristalină, turcoaz-albastră, înconjurată de pini verzi. Love Bay este o plajă amenajată, unde poți găsi un bar cu băuturi fresh și mâncare, unde ai la dispoziție hamace în care să te relaxezi și de unde poți închiria caiace pentru o experiență cool în largul mării. Despre experința cu caiacul și despre frumusețea plajei Love Bay am scris aici.

Russian Bay: Ultima plajă, Russian Bay, este un golf în care veți putea vedea ruinele unei foste baze navale ruse, construită la începutul secolului al XIX-lea. Deși este promovată ca fiind cea mai bună plajă din Poros, noi suntem de părere că Love Bay câștigă fără probleme. Însă în golful Russian Bay am observat să seara au loc petreceri vibrante. Astfel, doritorii de dans sunt invitați să se bucure de un party pe plaja Russian Bay.

Sanctuarul lui Poseidon

Am explorat acest obiectiv turistic într-o după-amiază cu soare. Sanctuarul lui Poseidon se află pe unul dintre cele mai înalte dealuri ale insulei de unde poți surprinde priveliști inedite. Din acest sanctuar se mai văd azi doar câteva rămășițe, nimic deosebit sau ieșit din comun. Însă pentru pasionații de istorie, Sancturarul lui Poseidon reprezintă un punct de mare interes, mai ales că acesta datează din secolul al VI-lea î..Hr. și se spune că a fost refugiul oratorului din Atena, Demostene.

În jurul insulei Poros pe scuter

Întrucât insula Poros este de mici dimensiuni, poți face turul acesteia în mai puțin de două ore. Poți închiria fie mașină, atv sau scuter. Prețurile la închirieri sunt chiar accesibile și peste tot pe insulă se găsesc centre de închirieri accesibile. Noi vă recomandăm închirierea de atv, scuter sau chiar motor, pentru că este mult mai ușor să te deplasezi pe străduțele înguste ale insulei, și în plus sentimentul de libertate îți va invada întregul corp.

Căldura și amabilitatea grecilor, atmosfera primitoare, liniștea insulei, peisajul inedit și mâncarea gustoasă, fac din insula Poros o oază de beatitudine în care te vei relaxa complet.

Fii SmartTourist și rezervă o vacanță din timp!

Tagged , , , , ,