Aplicatii calatorie: TOP 5 aplicatii utile de travel

Timp de citit: 3 minute

Aplicatii calatorie: Aplicații travel pentru vacanțe reușite

Aplicatii calatorie sau cum să îți faci vacanța mai ușoară și mai plăcută. Aplicațiile de călătorie sunt utile în vacanțele noastre, mai ales în cele mai complexe cum sunt vacanțele exotice, croazierele sau cele de tip circuit, în care călătorim în mai multe destinații într-o singură vacanță.

Trăim într-o eră digitală în care internetul se află într-o continuă expansiune. De aceea, pentru a ne face viața mai ușoară apelăm la tot felul de aplicații și instrumente, care vin în ajutorul nostru cu informații și ne scot din dificultate în anumite circumstanțe. La fel este și în cazul vacanțelor. Pentru a ne descurca mai ușor în călătoriile noastre, apelăm la diverse aplicații mobile. Unele dintre ele ne ajută să aflăm mai multe informații despre locul pe care îl vizităm , iar altele ne ajută să ne orientăm mai ușor și mai comod către obiectivele turistice pe care vrem să le vizităm. Știm că uneori accesul la datele mobile în afara graniței este destul de complicat și costisitor, iar în anumite situații cu o viteză foarte mică.

Pentru a ne feri de frustrările din călătorii, vă vom prezenta mai jos aplicațiile pe care noi le-am utilizat în vacanțele noastre. Tot legat de frustrări, am mai scris aici un material despre beneficiile utilizării cardului Revolut și despre faptul că agenția de turism Smart Tours acceptă plăți prin Revolut, o metodă stress-free și mult mai ușoară de a-ți plăti vacanțele

Aplicatii calatorie & Vacanță Cu Wifi

O aplicație uitlă pentru vacanța ideală Wifi este aplicația Wifi Map sau Free Wi-Fi Finder. Aceasta este o aplicație utilă, disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android. Free Wi-fi Finder te ajută să găsești cu ușurință rețelele wi-fi disponibile din zonă, chiar în momentul în care ai mare nevoie de acces la internet. Puteți căuta o rețea wi-fi din zona în care vă aflați după locație, fără a avea o conexiune la datele mobile.

Flush te ajută să găsești o toaletă publică

Flush este aplicația de călătorie care te salvează în momente neplăcute și îți găsește toaletele din zona în care ești. Știm, poate pare amuzant, dar dacă ești în călătorie undeva prin India și stomacul tău este deranjat de mâncarea picantă cu care l-ai surprins, s-ar putea să te surprindă și el  la rândul lui în anumite circumstanțe. Aplicația este disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android.

Orientează-te cu aplicația de călătorie Maps.me

Maps.me și Avenza Maps, ambele sunt aplicații pentru orientarea în spațiu. Noi le-am testat și le folosim pe amandouă, deoarece ai la dispoziție hărți în modul offline, iar tu nu trebuie să faci altceva decât să le descarci în telefonul tău. Aplicațiile sunt disponibile atât pentru IOS, cât și pentru Android.

Prea multe limbi străine?

Google Translate, o aplicație gratuită disponibilă pentru IOS și Android, care te ajută în traducerea rapidă a cuvintelor și expresiilor. Se poate folosi și în mediul offline, iar în călătoriile tale nu trebuie decât să îți orientezi camera foto spre textul alambicat și să citești traducerea apărută pe ecran.

Ajutor cu ratele de schimb valutar

XE Currency este o aplicație gratuită disponibilă pentru IOS și Android. Aceasta vine în ajutorul tău atunci când nu vrei să plătești pe un suvenir mai mult decât îți permiți. Aplicația este foarte ușor de utilizat. Trebuie doar să adaugi în aplicație monedele de care ai nevoie, iar convertirea se face foarte rapid din moneda selectată în celelalte monede pe care le-ați salvat. Nu uita să actualizezi întotdeauna ratele de schimb valutar înainte de plecarea ta în călătorie.

Desigur că sunt nenumărate aplicații mobile destinate pentru a-ți face călătoriile mai ușoare și plăcute. Dacă ești de exemplu ‘’solo traveller’’, recomandăm  aplicația ShowAround. Prin intermediul acestei aplicații îți poți face prieteni în toate colțurile lumii.

Voi ce aplicații de călătorie folosiți atunci când plecați la drum?

Autor: Melania Strâmbeanu

Tagged , ,