City break Roma: O vacanță accesibilă

Timp de citit: 2 minute

Roma este orașul pe care poți să-l vizitezi în orice perioadă a anului. Dacă te decizi să pleci la Roma este foarte simplu: biletul de avion și câteva nopti de cazare sunt suficiente pentru a face o incursiune în istorie .

Odată ajuns pe aeroportul Ciampino poți lua autobuzul până la statia Anagnina de unde iei metroul pe magistrala A. Biletul pentru autobuz costă în jur de 3 EUR/persoană, iar o cartelă de metrou pentru 3 zile costă 11 EUR/persoană.

City break Roma – Ce vizităm ?

Vaticanul – cel mai mare muzeu al lumii și căminul Papalitătii. Intrarea în Basilica Sf. Petru este gratuită (trebuie să stați la rând pentru controlul de rutină ), pentru vizitarea muzeelor Vaticanului costul este aproximativ 14 EUR/persoană și se poate opta pentru audio-guide, la care se plateste încă 7 EUR/persoană.  Veți putea admira și Capela Sixtină – Capodopera lui Michelangelo.

Forumul Roman (cea mai mare colecție de ruine ) și Coloseumul. Noi vă recomandăm să achiziționati biletul pentru cele două obiective de la intrarea în zona Forumului. În acest fel, după ce ați vizitat Forumul puteți să coborâți spre Coloseum, biletul fiind valabil pentru ambele obiective, iar costul acestuia este de aproximativ 12 EUR/persoană.

Panteonul – templu antic, renumit si pentru ‘’ochiul’’ din vârful cupolei este deschis în permanență.

Piața Navona – animată de turiști, cafenele, spectacole de stradă și fântâni arteziene. Această piață este se transformă pe timp de iarnă într-una din cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa.

Treptele Spaniole și Piata di Spagna – dacă tot ai ajuns aici, trebuie să le urci, iar dacă tot le-ai urcat, atunci cu siguranță poți vizita și Villa Borghese – renumită pentru galeriile sale, fiind, de altfel, unul dintre cele mai frumoase muzee ale Europei. Biletul costa în jur de 14 EUR/persoană.

Vacanță Roma și Fântâna cu dorințe

Fontana di  Trevi – legenda spune că dacă arunci un bănuț, te vei intoarce în Roma, așa că nu uita să arunci bănuți pentru a-ți asigura întoarcerea.

Să nu uităm de shopping – perioada reducerilor trebuie să te prindă pe cele mai renumite străzi cu magazine: Via del Corso, Via del Babuino, Via dei Coronari.

Deși foarte bine dezvoltată infrastructura de transport, atât la metrou, cât și la suprafată, recomadăm să iei la pas Roma. În felul acesta, te asiguri că nu ratezi niciun obiectiv turistic.

De mare folos îți poate fi un mini ghid turistic și o hartă, pe care le găsești aproape oriunde. Asta dacă nu vrei să îți consumi datele mobile cu Google Maps. 😊
Sfat de SmartTourist: cartela de metrou se poate utiliza și pentru transportul de la suprafață.

Mâncarea este cu adevărat delicioasă și foarte variată. Prețurile încep de la 9 EUR pentru o porție de spaghete și 10 EUR pentru o pizza. Recomandăm însoțite de un vin bun, căci în Italia vei găsi o gamă de vinuri din cele mai alese.

Hai într-un city break la Roma!

Fii ‘’smart’’ și fă-ți rezervare din timp!

Tagged , , ,